Over mezelf

Al van kinds af aan heb ik iets met fotografie. Mijn eerste z/w foto maakte ik met een box camera van mijn vader. Op de foto zit mijn familie op een bankje en mijn vader kijkt met een ietwat bezorgde blik of het allemaal wel goed gaat…eerste foto

Daarna kocht ik mijn eerste camera, zo’n kleine Agfa pocketcamera (rits-rats-klik). Ik was een koning te rijk, maar mijn oudere broer had in die tijd een Praktica spiegelreflexcamera en daar kwamen veel betere plaatjes uit. Dat wilde ik ook!

In de jaren ’80 was de Minolta SRT100x mijn eerste spiegelreflexcamera. Met deze heerlijke camera heb ik het fotograferen geleerd. Na een paar jaar was dit uitgebreid met een 2e camera: de Minolta x500, en diverse objectieven. In die periode fotografeerde ik regelmatig samen met een vriend en experimenteerden we regelmatig in onze uitgebreide z/w doka.
In die periode hebben we samen ook een aantal trouwreportages kunnen maken. Erg spannend en leerzaam. Ik kon mijn creativiteit er in kwijt en het gaf me erg veel voldoening om het bruidspaar een fraaie rapportage te kunnen geven.
Na enige tijd merkte ik dat het scherpstellen op het matglas me steeds meer moeite kostte. Gelukkig kwam de autofocus op de markt en dat was voor mij uiteindelijk de uitkomst en stapte over op de Minolta 600si Classic.

In 2007 ben ik ingestapt in de wereld van de digitale fotografie. Na een uitgebreid warenonderzoek naar de ideale camera ben ik terecht gekomen bij de Pentax K10D, Pentax K20D en uiteindelijk de K5, in de loop der jaren aangevuld met een aantal hoogwaardige objectieven van diverse makelij. In 2014 ben ik overgestapt naar een full frame camera, de Nikon D610 en inmiddels heb ik de beschikking over een aantal hoogwaardige lichtsterke objectieven.

Ik vind veel dingen leuk om te fotograferen. Landschapsfotografie en straatfotografie heeft mijn voorkeur, maar heb ook al jarenlange ervaring met opdrachten als jubilea, trouwreportages en familiefoto’s en portretten. Heb je vragen of opmerkingen, laat dan een bericht achter op de contactpagina.
Wil je gebruikmaken van mijn diensten als fotograaf of wil je meer informatie, dan kan je ook gebruik maken van de contactpagina.

Dick Frieling